KES ME OLEME

AS Kallaste Kalur on Eesti kapitalil põhinev kalapüügi- ja töötlemisettevõte. Ettevõte asutati 1992. aasta alguses eesmärgiga koondada kohalik tööjõud ja kompetents mageveekalade püügiks ja töötlemiseks. Soovime pakkuda ümberkaudsetele turgudele võimalust osta värsket ja kvaliteetset tooret ja rikastada oma klientide toidulauda.

Ettevõte tunneb uhkust, et tal on võimalus anda tööd kohalikele professionaalsetele kaluritele, kes on pärinud oma oskused ja teadmised põlvest põlve läbi mitmete sajandite. AS Kallaste Kalur tegutseb Eesti väikelinnas Kallastel, mis paikneb Peipsi järve läänekaldal, maalilisel liivakivipaljandil. Looduslik ja puhas Peipsi on üks kalarikkamaid järvi terves Euroopas, olles koduks pea 36 magevee kalaliigile.

Järvest püütud kalad on väga hinnatud ja armastatud nii kohalikul kui ka välisturgudel, sest need kalad on saanud elada ja kasvada loomulikus looduskeskkonnas. Tänaseks omab ettevõte head ekspordikogemust Šveitsi, Kanadasse, Skandinaavia riikidesse ja Baltimaadesse. Tulles vastu meie klientide soovidele ja ootustele oleme võtnud eesmärgiks veelgi oma toodete eksporti laiendada Euroopa Liidu turul.

Peamiselt ekspordime ahvenat, koha ja haugi. Meie poolt pakutavast sortimendist saab tellida värsket ja külmutatud fileed (nahaga ja nahata), roogitud kala ja kalarümpa, samuti on võimalus eksportida Euroopa turule jahutatult, temperatuuril -2 kuni +2°C, tervet värsket kala. Toodetele on võimalus teha üksikkülmutust IQF (individual quick freezing) ja plokk-külmutust. Külmutatakse temperatuuril -40°C ja hoiustus ning transport toimub temperatuuril -18°C. Tooteid on võimalik pakendada ka 0,5-2,0 kg vaakumpakenditesse.

Meie meeskond

Toodetest

Töötleme ja turustame peamiselt ahvenat, koha ja haugi ja kaaspüügiga saadavatest kaladest latikat, särge, rääbist ja lutsu.
Pakume jahutatud ja külmutatud tooteid.

Jahutatud tooted on temperatuuril -2 kuni +2˚C, pakendatud polüstürool kastidesse 5-20 kg koos jääga, ahvena fileed on võimalus pakendada ka vaakum- pakendisse.

Toodetele saame teha kiirkülmutust temperatuuril -40˚C, mis tagab värske kala kvaliteetse säilivuse. Hoiustamine ja transport toimuvad temperatuuril -18˚C, pakendatud kilesse ja kartongkastidesse 10 kg blokid.

Võimalik teha ka üksikkülmutust IQF glasuuriga 10% (jää), pakendatud kasti neto kaaluga 4,5-5,0 kg. Külmutatud ahvena fileed on võimalus pakendada vaakum-pakendisse ilma glasuurita. Tooted jagunevad nelja kategooriasse terve kala, roogitud kala (sisikond on eemaldatud), kala rümp (sisikond ja pea on eemaldatud) ja kala filee nahaga ja nahata.

Sertifikaadid

Oleme saanud mitmeid sertifikaate, võid nendega lähemalt tutvuda.